Hírek

A megfelelő címen a honlap

    A honlap most már a www.gyergyoujfalu.ro címen érhető el.
    Köszönet az Esély alapítványnak a domainért és a C-soft K.F.T. -nek tárhelyért.
 Beküldő:  Babos Attila  @  2004-06-09 10:46 
____________________________________________________________________


A helyhatósági választások eredményei

    A tegnap megtartott helyhatósági választásokon részvétel nem érte el az 50 százalékot, 1700 körüli választó szavazott.
    A független helyi képviselőjelöltek közül csupán Molnár Sándor (az előző négy évben a község alpolgármestere) jutott be a tanácsba.
 Beküldő:  Babos Attila  @  2004-06-07 10:00 
____________________________________________________________________


Érvénytelenítették az NDF jelöltlistáit

    Az NDF országos vezetősége fellebbezésének helyt adó döntésével a Hargita megyei törvényszék május 14.-én, pénteken érvénytelenítette az NDF 28 önkormányzati képviselőjelölt-listáját, illetve polgármesterjelöltjeit, közöttük a gyergyóújfalvi jelölteket is.
 Beküldő:  Babos Attila  @  2004-05-16 17:30 
____________________________________________________________________


Talán mégsem véglegesek a helyhatósági jelöltlisták

    Az NDF országos vezetősége a fellebbezés határidejének lejárta előtt alig negyedórával nyújtotta be fellebbezését a csíkszeredai törvényszéken a gyergyószentmiklósi bírói testület szerdai, számára kedvezőtlen döntése ellen. Eszerint a gyergyószentmiklósi, alfalui, csomafalvi, ditrói, újfalvi tanácsoslistán szereplők, valamint a térség két NDF-es polgármesterjelöltje számára csak pénteken délelőtt derül ki: indulhatnak-e a helyhatósági választásokon. (Krónika - 2004. május 14)
 Beküldő:  Babos Attila  @  2004-05-14 15:50 
____________________________________________________________________


Véglegesek a helyhatósági jelöltlisták

        A 2004-es helyhatósági választásokon Gyergyóújfalu községben két szervezet indít helyi képviselőjelölteket pártlistán, valamint 6 független helyi képviselőjelölt indul. Az RMDSZ listáján 15 jelölt van, míg a Német Demokrata Fórum listáján a Magyar Polgári Szövetség 11 jelöltje indul. Két polgármesterjelölt van: Kolumbán Imrét az RMDSZ indítja, az MPSz-es Simon Csaba az NDF színeiben indul.
Az RMDSZ jelöltlistája
 1. Sólyom István
 2. Elekes Róbert
 3. Molnár János
 4. Salamon árpád
 5. Deák László
 6. Simon István
 7. Horváth Sándor
 8. Gál József
 9. Melles Géza
 10. Elekes Köllő Tibor
 11. Gál István
 12. Bányász Máté
 13. Albert József
 14. Simon Ferenc
 15. Fórika Béla
Az NDF jelöltlistája
 1. Egyed József
 2. Sólyom László
 3. Elekes Köllő Márton
 4. Mihálydeák Ervin
 5. Simon Attila
 6. Kovács Imre
 7. Bartalis Csaba
 8. Simon Csaba
 9. Sólyom Mátyás
 10. Czirják Kinga
 11. Jánosy Katalin
Független jelöltek

Bányász Árpád
Bernád Csaba
György Zsolt
Jére László
Molnár Sándor
Nagy Antal
    Az RMDSz előválasztáson kialakult listáról Szabó Ernő, Molnár Vince és Madarász Enikő viszalépett, a 13. helyen végzett Molnár Sándor jelenlegi alpolgármester független jelöltként indul. Az RMDSZ jelöltlistája kiegészült a szervezet tekerőpataki és kilyénfalvi szervezeteinek jelöltjeivel.
     A jelöltek vagyonbevallásai a Hargita megyei tanács honlapján olvashatóak a következő címen: http://www.cchr.ro/aleg2004/page.php?adm=60      
 Beküldő:  Babos Attila  @  2004-05-14 10:30 
____________________________________________________________________


RMDSZ előválasztás

    2004 április 25-én az RMDSz gyergyóújfalvi szervezete megtartotta a 2004-es helyhatósági választásra benyújtandó helyi képviselők jelöltlistájára vonatkozó előválasztást. Az eredmények a következőek:
 1. Sólyom István - 138 szavazat
 2. Elekes Róbert - 135 szavazat
 3. Deák László - 134 szavazat
 4. Simon István - 120 szavazat
 5. Melles Géza -112 szavazat
 6. Elekes Köllő Tibor -111 szavazat
 7. Szabó Ernő - 100 szavazat
 8. Bányász Máté- 97 szavazat
 9. Molnár Vince - 91 szavazat
 10. Albert József- 76 szavazat
 11. Madarász Enikő -73 szavazat
 12. Simon Ferenc - 64 szavazat
 13. Molnár Sándor - 59 szavazat
 Beküldő:  Babos Attila  @  2004-04-26 11:25 
____________________________________________________________________

«« első oldal «előző oldal  következő oldal » utolsó oldal »»

Hírek 2003
Hivatalos árfolyamok:
     
HUF 100 HUF = 1.4255 RON
EUR 1 EUR = 4.7627 RON
USD 1 USD = 4.3164 RON

Erdélyi portálok hírei:

 Krónika.ro

Az MPP szerint az összefogás hiányát tükrözi Kelemen Hunor elnökválasztáson elért eredménye

Az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP) értékelése szerint a Kelemen Hunor államelnökjelölt által elért eredmény a magyar pártok és politikai szervezetek összefogásának a hiányát tükrözik. 

Húsz év után van esély, de teendő is - Soós Zoltán a polgármester-jelöltségről

A Kilátó interjút kért Soós Zoltántól, a marosvásárhelyi magyarok polgármesterjelöltjétől, aki 2020-ban arra készül, hogy húsz év után visszanyerje a magyarok számára a polgármesteri széket. Kérdéseinket e-mailben küldtük el, így visszakérdezésre már nem maradt lehetőségünk.

Elnökválasztás: nyilvános vitára hívja ki Johannist Viorica Dăncilă

Levelet ír Klaus Johannisnak, amelyben nyilvános vitára hívja ki, hogy kielemezzék az eddigi megvalósításokat és a jövőbeni terveket - jelentette be hétfőn Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) államfőjelöltje.

,,Nagyvonalú" november: az átlagosnál melegebb időre számíthatunk a következő két hétben

A megszokottnál magasabb hőmérsékleti értékek várhatók az elkövetkező két két hétben, november 11. és 24. között, néhol akár a 20 Celsius-fokot is elérheti a csúcshőmérséklet, és csak kis mennyiségű csapadékra kell számítani, mutat rá az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzésében.

Tűz ütött ki a marosvásárhelyi Azomure? műtrágyagyárban

Tűz ütött ki hétfőn a marosvásárhelyi Azomureş műtrágyagyár ammónia részlegén - tájékoztat a Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).

Dan Tanasă menesztené a Bákó megyei prefektust ,,a Magyarországnak tett szolgálatai" miatt

A Bákó megyei prefektus azonnali menesztését követeli a hivatásos feljelentőként és perelőként elhíresült Dan Tanasă által bejegyzett Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC).

Megkapják az üdülési csekkeket, újra dolgoznak a parajdi bányászok

Felfüggesztették hétfőn a sztrájkot a parajdi sóbányában, miután a Salrom igazgatótanácsa úgy döntött, hogy enged a tiltakozók követelésének, és biztosítja számukra az üdülési jegyeket.

Kelemen Hunor több megyében is dobogós lett, de gyűltek a szavazatok a Kárpátokon túlról is

Sportkifejezéssel élve két arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szerzett Kelemen Hunor a vasárnapi államfőválasztáson, ha azt nézzük, hogy megyei lebontásban milyen és hány dobogós helyezéseket ért el. Az RMDSZ jelöltje ezúttal is sok szavazatot kapott a Kárpátokon túlról.erdely.ma

Jégkorong: nehezen engedték el a románok, de tenni akart a magyar nemzetért
Akár a románok kapuját is védhetné a 2020-as divízió 1/A csoportos jégkorong-világbajnokságon, de Adorján Attila négy éve úgy döntött, hogy a nagy konkurenciaharc ellenére a magyar válogatott kapusposztjáért száll harcba.
Búcsúzunk Veress Lászlótól
2019. november 8-án, hetvennégy éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Veress László színművész, a Tamási Áron Színház társulatának tagja.
Marosvásárhely: Tűz ütött ki a műtrágyagyár ammónia részlegén
Tűz ütött ki hétfőn a marosvásárhelyi Azomureş műtrágyagyár ammónia részlegén - tájékoztat a Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).
Dăncilă levélben hívja ki vitára Iohannist
Levelet ír Klaus Iohannisnak, amelyben nyilvános vitára hívja ki, hogy kielemezzék az eddigi megvalósításokat és a jövőbeni terveket - jelentette be hétfőn Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) államfőjelöltje.
Jakab Ilona-emlékkiállítás születésének 90. évfordulóján (Kolozsvár)
Mások emlékezete címmel rendez emlékkiállítást Jakab Ilona festőművész születésének 90-ik évfordulóján a Györkös Mányi Albert Emlékház. A megnyitóra 2019. november 15-én, pénteken, 18 órakor kerül sor.
Kisebbségi Jogvédő Intézet - Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében 2019 c. konferencia november 28-30.
A Kisebbségi Jogvédő Intézet idén november 28-30-a között rendezi meg Budapesten a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karának dísztermében, a "Magyarok Jogvédelme a Kárpát-medencében" című rendes éves konferenciáját.
Népzene- és néptáncforgatag
A közel 800 meghívottat felvonultató rendezvény szemet gyönyörködtető és szívet dobogtató eseményei ismételten rádöbbentettek, hogy felbecsülhetetlen értékű folklórkincs birtokában vagyunk.
Akik nem adták fel
Ma és holnap ismét Háromszék vendége lesz dr. Cey-Bert Róbert Gyula író, szabadságharcos, gasztronómus, őstörténet-kutató.


 Székelyhon.ro
   Gyergyószéki hírek

Díjazzák a városért végzett példaértékű tevékenységet

Az előző évekhez hasonlóan idén is a gyergyószentmiklósi városnapokon adják át a Pro Urbe-díjakat és a díszpolgári kitüntetéseket. A díjakat odaítélő önkormányzat a várja a városlakók javaslatait, jelöléseit arra, hogy kit vagy kiket találnak méltónak az elismerésre.

Hargita megye: a legtöbben Udvarhelyszéken szavaztak az RMDSZ jelöltjére

A szavazati joggal rendelkezők mintegy 42 százaléka járult az urnákhoz a vasárnapi államelnök-választás első fordulójában Udvarhelyszéken. Voltak olyan települések is, ahol 90 százalék felett támogatták az RMDSZ jelöltjét. A szervezet helyi elnöke szerint ugyanakkor nem reálisak a részvételi arányok.

Első világháborús gránátot találtak egy gyergyószentmiklósi udvarban

Az első világháborúból származó gránátot találtak egy gyergyószentmiklósi udvarban vasárnap. A muníciót biztonságban kiemelték és elszállították a Hargita megyei tűzoltóság tűzszerészei.

120 esztendős Csík vármegye legrégibb református temploma

1899-ben épült meg Gyergyószentmiklós református temploma, a helyi közösség pedig vasárnap ünnepelte a hajlék fennállásának 120. évfordulóját.

Szelektív hulladékgyűjtés különböző megoldásokkal

A szelektív hulladékgyűjtés terén szigorodó feltételeknek kell megfelelni, és előfordul, hogy több éve alkalmazott megoldásokon kell változtatni. A megszokott gyűjtőedények sem váltak be mindenütt, a rongálások elkerülése vagy a könnyebb üríthetőség érdekében más típusúakra van szükség.

Idén már nem csak utánfutóról szórják a homokot Gyergyószentmiklóson

Multifunkcionális munkagépet vásárol Gyergyószentmiklós önkormányzati tulajdonú cége, amelynek segítségével lényegesen hatékonyabb lesz az utakon a hóeltakarítás. A sportiskola a sportcsarnok működtetésére kapott pénzt a helyi képviselő-testület pénteki határozatai révén.

Kihirdették az Élmény Alap nyerteseit

Az elmúlt napokban mutatták be projektjeiket a gyergyószentmiklósi civilek által létrehozott Élmény Alapra pályázók. A közösségi pénzalap idei keretösszege 7500 lej. A fiatalok összességében több mint 10 ezer lejre tettek le igénylést.

Magánórák: nélkülözhetetlenek a záróvizsgákhoz?

Virágzik a magánórák piaca Romániában: tavaly mintegy 35 millió lej bejelentett jövedelmet valósítottak meg az oktatók az iskolán kívüli tevékenységből. A szülők a közoktatási rendszerünk hiányosságait próbálják pótolni gyerekeik pluszórákra való beíratásával. transindex.ro
     Belföldi hírek

Johannis kikosarazta a PSD vita ajánlatát, ő inkább a választóira koncentrál
Johannis 37,49%-át, Dăncilă 22,69%-át, Barna 14,73%-át birtokolja a szavazatoknak a hétfő esti részeredmények szerint
Megtudtuk, hogyan szavaztak a romániai magyarok
Bizalmat ébresztene a román állampolgárokban, ha Dăncilă Johannisszal vitázna?
Zavartalan első fordulón vagyunk túl Orban szerint
Az MPP szerint figyelmeztetésértékű, hogy Kelemen Hunor nem érte el az 5 százalékot
Tűz ütött ki az Azomureş műtrágyagyár ammónia részlegén
Hogyan növelte Kelemen Hunor szavazatainak a számát az 5 évvel ezelőttihez képest?