Hírek

A megfelelő címen a honlap

    A honlap most már a www.gyergyoujfalu.ro címen érhető el.
    Köszönet az Esély alapítványnak a domainért és a C-soft K.F.T. -nek tárhelyért.
 Beküldő:  Babos Attila  @  2004-06-09 10:46 
____________________________________________________________________


A helyhatósági választások eredményei

    A tegnap megtartott helyhatósági választásokon részvétel nem érte el az 50 százalékot, 1700 körüli választó szavazott.
    A független helyi képviselőjelöltek közül csupán Molnár Sándor (az előző négy évben a község alpolgármestere) jutott be a tanácsba.
 Beküldő:  Babos Attila  @  2004-06-07 10:00 
____________________________________________________________________


Érvénytelenítették az NDF jelöltlistáit

    Az NDF országos vezetősége fellebbezésének helyt adó döntésével a Hargita megyei törvényszék május 14.-én, pénteken érvénytelenítette az NDF 28 önkormányzati képviselőjelölt-listáját, illetve polgármesterjelöltjeit, közöttük a gyergyóújfalvi jelölteket is.
 Beküldő:  Babos Attila  @  2004-05-16 17:30 
____________________________________________________________________


Talán mégsem véglegesek a helyhatósági jelöltlisták

    Az NDF országos vezetősége a fellebbezés határidejének lejárta előtt alig negyedórával nyújtotta be fellebbezését a csíkszeredai törvényszéken a gyergyószentmiklósi bírói testület szerdai, számára kedvezőtlen döntése ellen. Eszerint a gyergyószentmiklósi, alfalui, csomafalvi, ditrói, újfalvi tanácsoslistán szereplők, valamint a térség két NDF-es polgármesterjelöltje számára csak pénteken délelőtt derül ki: indulhatnak-e a helyhatósági választásokon. (Krónika - 2004. május 14)
 Beküldő:  Babos Attila  @  2004-05-14 15:50 
____________________________________________________________________


Véglegesek a helyhatósági jelöltlisták

        A 2004-es helyhatósági választásokon Gyergyóújfalu községben két szervezet indít helyi képviselőjelölteket pártlistán, valamint 6 független helyi képviselőjelölt indul. Az RMDSZ listáján 15 jelölt van, míg a Német Demokrata Fórum listáján a Magyar Polgári Szövetség 11 jelöltje indul. Két polgármesterjelölt van: Kolumbán Imrét az RMDSZ indítja, az MPSz-es Simon Csaba az NDF színeiben indul.
Az RMDSZ jelöltlistája
 1. Sólyom István
 2. Elekes Róbert
 3. Molnár János
 4. Salamon árpád
 5. Deák László
 6. Simon István
 7. Horváth Sándor
 8. Gál József
 9. Melles Géza
 10. Elekes Köllő Tibor
 11. Gál István
 12. Bányász Máté
 13. Albert József
 14. Simon Ferenc
 15. Fórika Béla
Az NDF jelöltlistája
 1. Egyed József
 2. Sólyom László
 3. Elekes Köllő Márton
 4. Mihálydeák Ervin
 5. Simon Attila
 6. Kovács Imre
 7. Bartalis Csaba
 8. Simon Csaba
 9. Sólyom Mátyás
 10. Czirják Kinga
 11. Jánosy Katalin
Független jelöltek

Bányász Árpád
Bernád Csaba
György Zsolt
Jére László
Molnár Sándor
Nagy Antal
    Az RMDSz előválasztáson kialakult listáról Szabó Ernő, Molnár Vince és Madarász Enikő viszalépett, a 13. helyen végzett Molnár Sándor jelenlegi alpolgármester független jelöltként indul. Az RMDSZ jelöltlistája kiegészült a szervezet tekerőpataki és kilyénfalvi szervezeteinek jelöltjeivel.
     A jelöltek vagyonbevallásai a Hargita megyei tanács honlapján olvashatóak a következő címen: http://www.cchr.ro/aleg2004/page.php?adm=60      
 Beküldő:  Babos Attila  @  2004-05-14 10:30 
____________________________________________________________________


RMDSZ előválasztás

    2004 április 25-én az RMDSz gyergyóújfalvi szervezete megtartotta a 2004-es helyhatósági választásra benyújtandó helyi képviselők jelöltlistájára vonatkozó előválasztást. Az eredmények a következőek:
 1. Sólyom István - 138 szavazat
 2. Elekes Róbert - 135 szavazat
 3. Deák László - 134 szavazat
 4. Simon István - 120 szavazat
 5. Melles Géza -112 szavazat
 6. Elekes Köllő Tibor -111 szavazat
 7. Szabó Ernő - 100 szavazat
 8. Bányász Máté- 97 szavazat
 9. Molnár Vince - 91 szavazat
 10. Albert József- 76 szavazat
 11. Madarász Enikő -73 szavazat
 12. Simon Ferenc - 64 szavazat
 13. Molnár Sándor - 59 szavazat
 Beküldő:  Babos Attila  @  2004-04-26 11:25 
____________________________________________________________________

«« első oldal «előző oldal  következő oldal » utolsó oldal »»

Hírek 2003
Hivatalos árfolyamok:
     
HUF 100 HUF = 1.3324 RON
EUR 1 EUR = 4.8722 RON
USD 1 USD = 4.1883 RON

Erdélyi portálok hírei:

 Krónika.ro

Újabb kormánykudarc: az alkotmánybíróság szerint egyszerre kell megduplázni a gyermekpénzt

A bukaresti alkotmánybíróság elutasította a román kormány beadványát, és az alaptörvénnyel megfelelőnek minősítette a gyermeknevelési támogatás többlépcsős emelését elutasító törvényt.

Több mint 1600 új fertőzöttet regisztráltak, nőtt az intenzíven ápoltak száma

Enyhén csökkent, de továbbra is magas az elmúlt 24 órában az egy nap alatt regisztrált koronavírusos esetek száma Romániában, összlétszámuk meghaladta a 118 ezret. Ugyanakkor az ország területén eddig 4591 elhalálozást jegyeztek, 41-gyel többet, mint egy nappal korábban - közölte csütörtökön a stratégiai kommunikáci&am

Drágulhatnak a hitelek: a nyugdíjemelés hírére növekedésnek indult a ROBOR

Csütörtökre már 2,02 százalékra nőtt a legtöbb lejalapú bankhitel havi törlesztőrészletének a kiszámításakor alkalmazott háromhavi irányadó bankközi kamatláb (ROBOR 3M) - derül ki a Román Nemzeti Bank (BNR) adatsoraiból.

Magyarok román színekben

Talán soha ennyi energiát nem fektettek egy helyhatósági választást megelőző kampányba a romániai politikum képviselői. Nem véletlen a nagy igyekezet, a mostani megmérettetés erőpróba csupán a decemberi csatára.

Migránsok egy csoportja azt állítja, bántalmazták őket a román határőrök

Erőszak alkalmazásával gyanúsítja a román határrendészeket hét migráns - erről a hat szíriai és egy egyiptomi állampolgár szerbiai civil szervezeteknek panaszkodott.

Járványügyi szempontból kockázatos területnek nyilvánították Kovászna megyét Németországban

Kovászna is felvették az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) terjedése miatt kockázatosnak minősülő területek listájára Németországban szerdán.

Heten meghaltak, 750-nel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt hét idős, krónikus beteg, és újabb 750 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

Izrael behúzza a kéziféket: további szigorítások várhatók

Az izraeli kormány csütörtökön bejelentette, hogy szigorítja az országos zárlatot a koronavírusos fertőzések számának ugrásszerű növekedése miatt - írja a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.erdely.ma

In memoriam Bartók Béla - flashmob (Sepsiszentgyörgy)
A Magyar Kulturális Intézet, együttműködve a világ számos pontján működő Magyar Kulturális Intézetekkel In memoriam Bartók Béla flashmobot tart a Keresztes Ház Kertjében. A Ségercz Trió Bartók jazz improvizációkat ad elő Szokolay Balázs Dongó, Molnár Bálint és Ségercz Ferenc közreműködésével . Az alkalomra egy különleges Viráginstalláció születik Szabó Anna Réka tervei alapján a Pure Deko […]
Kisebbségi Jogvédő Intézet: koncepciós per áldozata lett a terrorizmusért elítélt Szőcs Zoltán (VIDEÓ)
Koncepciós pernek nevezte csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán a Kisebbségi Jogvédő Intézet igazgatója azt, hogy terrorizmus vádjával elítélték a székelyföldi Szőcs Zoltánt.
Mészár Sándor: Orbán Viktor is gratulált az UTA feljutásához
A múlt század közepének klasszis aradi labdarúgójáról, Pecsovszky Józsefről szóló életrajzi könyv román nyelvű fordítását mutatták be kedd este az Arad Megyei Művelődési Központ udvarán.
Koronavírus: szigorítások és lazítások Európában (VIDEÓ)
Miután Franciaországban átlépte a tizenháromezret a napi koronavírusos esetek száma, újabb szigorításokat vezettek be. Az országot emellett különböző veszélyességi zónákra osztották a vírus miatt.
Részvételre szólít fel a püspök
A küszöbön álló önkormányzati választások alkalmával részvételre buzdít minden szavazati joggal rendelkező unitárius egyháztagot a Magyar Unitárius Egyház Képviselő Tanácsának Elnöksége nevében Bálint-Benczédi Ferenc püspök.
BL-selejtező - Az FTC hatgólos döntetlent játszott Moldéban
A Ferencváros 3-3-as döntetlent játszott a norvég Molde FK otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező negyedik, utolsó fordulójának szerda esti első mérkőzésén.
Magyarul is kiállíthatják a születési, a házassági, illetve a halotti anya-könyvi kivonatot
Magyarul is kiállíthatják a születési, a házassági, illetve a halotti anyakönyvi kivonatot, ha a képviselőház is elfogadja az RMDSZ erre vonatkozó javaslatát.
Klaus Iohannis: Ha a parlament által elfogadott költségvetés-kiigazítás hatályba lép, Románia elveszít 3 milliárd euró európai támogatást
Az Európai Bizottság vezető tisztviselői figyelmeztettek, hogy amennyiben érvénybe lép a parlament által elfogadott költségvetés-kiigazítás, Romániától megvonnak mintegy 3 milliárd euró európai támogatást - jelentette ki szerdán Klaus Iohannis államelnök.


 Székelyhon.ro
   Gyergyószéki hírek

Erős csapattal mérettetnek meg vasárnap

Kampányzáró sajtótájékoztatót tartott csütörtökön az RMDSZ Gyergyószentmiklóson. Az eseményen jelen volt a térség RMDSZ-es polgármesterjelöltjeinek a többsége.

Többséget szerezne a megyei tanácsban és az önkormányzatokban az EMSZ

Bátor szavazásra buzdított kampányzáró sajtótájékoztatóján Mezei János, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) megyeitanácselnök-jelöltje. Meglátása szerint ki kellene egyenlíteni az erőviszonyokat a két magyar párt között, mert az elmúlt évtizedekben nagyon elbillent a mérleg nyelve.

Koronavírus: tíz új fertőzött és egy újabb haláleset Hargita megyében

Tíz új fertőzést igazoltak csütörtökön Hargita megyében, ahol egy újabb koronavírussal összefüggésbe hozható haláleset is történt az elmúlt 24 órában.

Méhcsaládonként 25 lejt kapnak a méhészek támogatásként

Legtöbb egy héten belül kézhez kapják a méhészeti támogatásokat a Hargita megyei igénylők, a mezőgazdasági igazgatóság ugyanis az elmúlt két napban már átutalta az összegeket. A méhcsaládonként 25 lejes de minimis támogatást a méhészek veszteségeinek enyhítésére biztosította a kormány.

Meghaladta a kilencszázat a járvány kezdete óta Hargita megyében igazolt esetek száma

Hét új koronavírus-fertőzést igazoltak szerdán Hargita megyében, gyógyultnak viszont kétszer ennyi személyt nyilvánítottak, így csökkent a kórházban ápoltak száma.

Gyors és hatékony ügyintézést ígérnek

Modern adminisztrációs és ügyfélfogadó centrumot szeretne létrehozni az RMDSZ csapata Gyergyószentmiklóson, a főtéri egykori városháza épületében. Ugyanakkor az online ügyintézés leegyszerűsítését is célul tűzték ki.

Ahány végzős orvos, annyi rezidens hely

Az egészségügyi minisztérium annyi rezidens helyet biztosít, ahányan végeztek az orvosi, gyógyszerészeti és fogorvosi szakon.

Nem egyszerű járványidőben kiosztani a kiflit, volt, ahol nem is vállalták

Noha a háziorvosok szövetsége kérte, hogy tej és kifli helyett maszkokat és kézfertőtlenítőt biztosítsanak a diákoknak, ezt a javaslatukat nem vették figyelembe. Így alakult ki olyan helyzet, hogy a járványra való tekintettel vannak iskolák, ahol nem merték átvenni és kiosztani a tízórait. transindex.ro
     Belföldi hírek

Bukarest után Galac, Bákó és Konstanca megyében volt a legtöbb új megfertőződés
Ismét növekedett az intenzíven kezelt fertőzöttek száma csütörtökön
Kovászna megyét is kockázatos zónának tekinti Németország
Az unitárius egyház is szavazásra buzdít
Kihallgatja a DNA a csendőrség vezetőjét
Idén is támogatja az RMDSZ a szórványoktatást
Euronews: a román határrendészek ostorral verik vissza a menekülteket
Johannis: biztató az EU Bírósága főtanácsnokának álláspontja a speciális ügyészséggel kapcsolatban