Hírek

A megfelelő címen a honlap

    A honlap most már a www.gyergyoujfalu.ro címen érhető el.
    Köszönet az Esély alapítványnak a domainért és a C-soft K.F.T. -nek tárhelyért.
 Beküldő:  Babos Attila  @  2004-06-09 10:46 
____________________________________________________________________


A helyhatósági választások eredményei

    A tegnap megtartott helyhatósági választásokon részvétel nem érte el az 50 százalékot, 1700 körüli választó szavazott.
    A független helyi képviselőjelöltek közül csupán Molnár Sándor (az előző négy évben a község alpolgármestere) jutott be a tanácsba.
 Beküldő:  Babos Attila  @  2004-06-07 10:00 
____________________________________________________________________


Érvénytelenítették az NDF jelöltlistáit

    Az NDF országos vezetősége fellebbezésének helyt adó döntésével a Hargita megyei törvényszék május 14.-én, pénteken érvénytelenítette az NDF 28 önkormányzati képviselőjelölt-listáját, illetve polgármesterjelöltjeit, közöttük a gyergyóújfalvi jelölteket is.
 Beküldő:  Babos Attila  @  2004-05-16 17:30 
____________________________________________________________________


Talán mégsem véglegesek a helyhatósági jelöltlisták

    Az NDF országos vezetősége a fellebbezés határidejének lejárta előtt alig negyedórával nyújtotta be fellebbezését a csíkszeredai törvényszéken a gyergyószentmiklósi bírói testület szerdai, számára kedvezőtlen döntése ellen. Eszerint a gyergyószentmiklósi, alfalui, csomafalvi, ditrói, újfalvi tanácsoslistán szereplők, valamint a térség két NDF-es polgármesterjelöltje számára csak pénteken délelőtt derül ki: indulhatnak-e a helyhatósági választásokon. (Krónika - 2004. május 14)
 Beküldő:  Babos Attila  @  2004-05-14 15:50 
____________________________________________________________________


Véglegesek a helyhatósági jelöltlisták

        A 2004-es helyhatósági választásokon Gyergyóújfalu községben két szervezet indít helyi képviselőjelölteket pártlistán, valamint 6 független helyi képviselőjelölt indul. Az RMDSZ listáján 15 jelölt van, míg a Német Demokrata Fórum listáján a Magyar Polgári Szövetség 11 jelöltje indul. Két polgármesterjelölt van: Kolumbán Imrét az RMDSZ indítja, az MPSz-es Simon Csaba az NDF színeiben indul.
Az RMDSZ jelöltlistája
 1. Sólyom István
 2. Elekes Róbert
 3. Molnár János
 4. Salamon árpád
 5. Deák László
 6. Simon István
 7. Horváth Sándor
 8. Gál József
 9. Melles Géza
 10. Elekes Köllő Tibor
 11. Gál István
 12. Bányász Máté
 13. Albert József
 14. Simon Ferenc
 15. Fórika Béla
Az NDF jelöltlistája
 1. Egyed József
 2. Sólyom László
 3. Elekes Köllő Márton
 4. Mihálydeák Ervin
 5. Simon Attila
 6. Kovács Imre
 7. Bartalis Csaba
 8. Simon Csaba
 9. Sólyom Mátyás
 10. Czirják Kinga
 11. Jánosy Katalin
Független jelöltek

Bányász Árpád
Bernád Csaba
György Zsolt
Jére László
Molnár Sándor
Nagy Antal
    Az RMDSz előválasztáson kialakult listáról Szabó Ernő, Molnár Vince és Madarász Enikő viszalépett, a 13. helyen végzett Molnár Sándor jelenlegi alpolgármester független jelöltként indul. Az RMDSZ jelöltlistája kiegészült a szervezet tekerőpataki és kilyénfalvi szervezeteinek jelöltjeivel.
     A jelöltek vagyonbevallásai a Hargita megyei tanács honlapján olvashatóak a következő címen: http://www.cchr.ro/aleg2004/page.php?adm=60      
 Beküldő:  Babos Attila  @  2004-05-14 10:30 
____________________________________________________________________


RMDSZ előválasztás

    2004 április 25-én az RMDSz gyergyóújfalvi szervezete megtartotta a 2004-es helyhatósági választásra benyújtandó helyi képviselők jelöltlistájára vonatkozó előválasztást. Az eredmények a következőek:
 1. Sólyom István - 138 szavazat
 2. Elekes Róbert - 135 szavazat
 3. Deák László - 134 szavazat
 4. Simon István - 120 szavazat
 5. Melles Géza -112 szavazat
 6. Elekes Köllő Tibor -111 szavazat
 7. Szabó Ernő - 100 szavazat
 8. Bányász Máté- 97 szavazat
 9. Molnár Vince - 91 szavazat
 10. Albert József- 76 szavazat
 11. Madarász Enikő -73 szavazat
 12. Simon Ferenc - 64 szavazat
 13. Molnár Sándor - 59 szavazat
 Beküldő:  Babos Attila  @  2004-04-26 11:25 
____________________________________________________________________

«« első oldal «előző oldal  következő oldal » utolsó oldal »»

Hírek 2003
Hivatalos árfolyamok:
     
HUF 100 HUF = 1.3500 RON
EUR 1 EUR = 4.8738 RON
USD 1 USD = 4.0922 RON

Erdélyi portálok hírei:

 Krónika.ro

Népművészet virtuális térben
Népművészet virtuális térben
Az Élő Népművészet című internetes tárlat Erdélyi régió elnevezésű része tekinthető meg virtuálisan, a kiállítás Gyimestől Nagyváradig összesen 97 kézműves alkotásait vonultatja fel.

Hitelesen a székelység közérzetéről: Farkas Árpád költő megkapta a Gábor Áron-díjat
Hitelesen a székelység közérzetéről: Farkas Árpád költő megkapta a Gábor Áron-díjat
Átadta a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) csütörtökön a Gábor Áron-díjat Farkas Árpád Kossuth-díjas költőnek, írónak. A kitüntetett a székelység közérzetének hiteles irodalmi megjelenítéséért, az egyetemes magyar irodalmon belüli székely irodalom távlatnyitó műveléséért, a székely nemzettu

Jövő nyáron ismét hangos lehet az Untoldtól Kolozsvár
Jövő nyáron ismét hangos lehet az Untoldtól Kolozsvár
Jövőre személyes jelenléttel tartanák meg az Untoldot a kolozsvári megafesztivál szervezői. A védőoltás megjelenésének köszönhetően és a gyorstesztek tömeges felhasználásra való fejlesztése reményében 2021. augusztus 5-8-át jelölték meg időpontként. 

Saját felelősségre folytatja a nemzeti régiókért elindított aláírásgyűjtést az SZNT
Saját felelősségre folytatja a nemzeti régiókért elindított aláírásgyűjtést az SZNT
A nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés illetékesei saját felelősségre folytatják az aláírásgyűjtést, annak ellenére, hogy nem kaptak még egyértelmű választ a határidő meghosszabbításáról. Izsák Balázs bízik abban, hogy létrejön a nemzeti régiók szövetsége

Ausztria is elkezdi a tömeges tesztelést, a nyugati tartományok az elsők
Ausztria is elkezdi a tömeges tesztelést, a nyugati tartományok az elsők
A nyugati tartományokban, Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban kezdik meg december elején a koronavírus-járvány miatt meghirdetett tömeges tesztelést - jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár.

Háromszázezer eurót raboltak el egy 87 éves idős asszonytól
Háromszázezer eurót raboltak el egy 87 éves idős asszonytól
Furcsa rablási ügyben indított nyomozást az Arad megyei rendőrség: ismeretlen elkövető mintegy 300 ezer eurót rabolt el egy 87 éves asszonytól Pankotán.

Csinálják a fesztivált: alternatív rock és hiphop is lesz az Electric Castle 2021-es kiadásán
Csinálják a fesztivált: alternatív rock és hiphop is lesz az Electric Castle 2021-es kiadásán
Bejelentette az első fellépőket az Electric Castle szervezőcsapata, amely azt reméli, hogy 2021-ben visszatérhetnek a fiatalok a fesztiválnak évek óta otthont adó bonchidai Bánffy-kastélyhoz.

Kevesebb új fertőzött, rekordszámú súlyos beteg Romániában
Kevesebb új fertőzött, rekordszámú súlyos beteg Romániában
Csökkent az elmúlt 24 órában az egy nap alatt regisztrált koronavírusos esetek száma Romániában, összlétszámuk meghaladta a 449 ezret - közölte csütörtökön a stratégiai kommunikációs törzs (GCS).erdely.ma

A Kelet-afrikai Közösség tőkevonzó képességétől Szerbia és Koszovó viszonyáig: megjelent a Külügyi Műhely 2020/2. lapszáma!
A Külügyi Műhely c. online tudományos folyóiratot egy évvel ezelőtt, 2019 novemberében indította el 22 doktoranduszhallgató, doktorjelölt és fiatal szakértő, így a jelenlegi lapszám fontos mérföldkő a kiadvány életében.
A nagy ígéretek bajnokai
Nagyon tanulékonyak a liberálisok, a sokat szidott szociáldemokraták mintájára olyan kormányprogramot raktak össze, amely a választóknak nagyon tetszhet, de pont annyira megvalósíthatatlan, mint az, amit Liviu Dragnea négy évvel ezelőtt meghirdetett.
,,Ha a lélek erős, a test is jobban bírja." - Adventi online erkélykoncertek a Hagyományok Házában
A Hagyományok Háza advent négy vasárnapján koncerttel jelentkezik a Corvin téri székházának teraszáról. Az eseménysorozat a Hagyományok Háza Facebook oldalán és YouTube csatornáján követhető. A Hagyományok Háza népzenei koncertsorozattal készül a közelgő ünnepre. Advent négy vasárnapján, 17 órától a Budai Vigadó Corvin téri teraszán a 2013-ban alakult, s a Fölszállott a páva második évadából ismert Bazseva zenekar, a […]
Háttal a jövőnek
,,Önök évszázadok óta itthon vannak ebben az országban, megérdemelt helyük van mind Románia jelenében, mind az európai jövőben, amelyet együtt építünk, áldozatukkal, polgári, gazdasági és kulturális hozzájárulásukkal a történelem értékes lapját jelentik, és örökségünk elválaszthatatlan részét képezik. Az idők során számos fontos személyiséget adtak Romániának a társadalmi élet minden területén, többek közt a kultúrában, az […]
Gyász: elhunyt Diego Armando Maradona
Életének 61. évében elhunyt Diego Armando Maradona, az argentin válogatott világbajnok klasszisa, a Boca Juniors, a Napoli és a Barcelona korábbi játékosa. Argentin sajtóhírek szerint hirtelen szívmegállás okozta a Gimnasia La Plata vezetőedzőjeként dolgozó, az elmúlt hetekben többször is kórházban kezelt legenda halálát. Maradonát november elején koponyaűri vérzés miatt műtötték meg. Az akkori beszámolók szerint a műtét […]
Számlakiállítás: változások az adatszolgáltatási kötelezettség terén
Vajon téged is érint az adatszolgáltatási kötelezettség kibővítése? Milyen adatokat kell továbbítani az adóhatóság felé?
Pezsgőkülönlegességek - a kicsiktől az egészen méretes darabokig
Vajon a méret számít-e a leglényegesebb tényezőnek akkor, amikor a pezsgők minőségét vesszük alapul? Egyáltalán milyen kiszerelésben van lehetőségünk úgy pezsgőt fogyasztani, hogy a méretválasztás ne menjen a minőség rovására?
Lesz-e még Omega?
A klasszikus magyar rock rajongói még fel sem ocsúdhattak Benkő László halála által okozott döbbenetből, amikor újabb tragédia rázta meg e közösség tagjait: három nappal az együttes billentyűse után eltávozott az élők sorából Mihály Tamás, a korábbi basszusgitáros, aki bár évek óta nem volt tagja a csapatnak, de az összes sorlemezükön szerepelt. Az ellenzéki sajtó […]


 Székelyhon.ro
   Gyergyószéki hírek

Ittasan ült autóba, balesetet okozott
Ittasan ült autóba, balesetet okozott
Ittas sofőr okozott balesetet a Salamás községhez tartozó Kerekfenyő közelében, a 12-es országúton szerdán délután.

Több új esetet igazoltak, de még így is kedvezően alakul a járványhelyzet Hargita megyében
Több új esetet igazoltak, de még így is kedvezően alakul a járványhelyzet Hargita megyében
Ismét nőtt az esetszám csütörtökön Hargita megyében, de a gyógyultak száma is magas volt, illetve kevesebb haláleset történt a korábbi napokhoz képest. A fertőzöttségi arány folyamatosan csökken a megyében. 

Nincs jó megoldás? Nem tudják elkerülni a tömeget a vizsgázóknál
Nincs jó megoldás? Nem tudják elkerülni a tömeget a vizsgázóknál
Noha az online előjegyzésnek köszönhetően jobbára megszűnt a sorbanállás a Hargita megyei gépjárművezetői engedélyeket kibocsátó közszolgálatnál, az elméleti vizsgázók a járványhelyzet ellenére továbbra is kígyózó sorokban várakoznak az épület előtt. Lenne megoldás, de valamiért egyik sem jó.

Ahol a kormányprogramot megelőzve biztosították az online oktatáshoz szükséges eszközöket
Ahol a kormányprogramot megelőzve biztosították az online oktatáshoz szükséges eszközöket
Uniós támogatásból, a kormányon keresztül táblagépek beszerzését igénylik a gyergyószentmiklósi iskolások számára. Ugyanebben a programban laptopokat kaphatnak a pedagógusok. A gyergyószéki települések némelyike viszont már korábban intézkedett.

Valódi segítség kell a bántalmazott nőknek
Valódi segítség kell a bántalmazott nőknek
A nők elleni erőszak nem lehet magánügy, hiszen biztonságot és civilizált életkörülményeket csak olyan társadalomban lehet megteremteni, ahol nem tabutéma a nők ellen elkövetett családon belüli erőszak, és nem csak a civil szervezetekre hárul ennek megfékezése.

Csángó Nap, járványhoz igazítva
Csángó Nap, járványhoz igazítva
Idén sem marad el a hagyományos Csángó Nap, amelyet immár tizenkilencedik alkalommal szerveznek meg. A rendezvény - rendhagyó módon - online térben fog zajlani november 28-29-én.

Hargita megye rendelkezik a második legalacsonyabb fertőzöttségi rátával az országban
Hargita megye rendelkezik a második legalacsonyabb fertőzöttségi rátával az országban
A korábbi napokhoz képest több új koronavírus-fertőzést igazoltak szerdán Hargita megyében, illetve a halálesetek száma is emelkedett. Mivel azonban két héttel ezelőtt még rosszabb volt a helyzet a térségben, az ezer lakosra jutó fertőzöttségi arány egyre csökken a megyében.

Mi a titkuk? - települések, ahol mindössze néhányan fertőződtek meg
Mi a titkuk? - települések, ahol mindössze néhányan fertőződtek meg
Szerencse, genetika, jó levegő, elzártság - ezeket sorolták azok a Maros megyei településvezetők, akiktől arról érdeklődtünk, hogy hogyan sikerült fertőzésmentesen tartani az általuk vezetett falvakat, községeket. Hiszen Székelyvéckén, de Sóváradon is a járvány kezdete óta szinte egyáltalán nem volt fertőzés. transindex.ro
     Belföldi hírek

Közel 1 millió eurót foglalt le a Korrupcióellenes Ügyészség egy átfogó akcióban
Halottnak hitték, feltámadt, most mégis temetik a 76 éves bihari nőt
Egy orvos szerint, ha ez így megy tovább, a betegeket a kórház udvarán és az utcán kezelik majd
Jelenleg rekordszámú, 1226 koronavírusos személyt kezelnek intenzív osztályon Romániában
Csütörtökön 9005 új koronavírusos megbetegedést jelentettek
Jogerős büntetőjogi ítélet miatt szűnt meg a Kolozs megyei Jósikafalva polgármesterének mandátuma
Victor Pontát most nem doktori dolgozata, hanem Diego Maradona miatt érte plagizálási vád
Emberi koponyát talált egy gyerek egy Iași megyei település környékén